24 Mart 2012 Cumartesi

Mobixir.com

Mobixir.com


En Çok Tweet BlackBerry Kullanıcılarından!

Posted: 23 Mar 2012 01:51 PM PDT




Monitera ile Webrazzi'nin ortak çalışması sonucunda Türkiye'nin Twitter verileri bir infografikte toplandı. Ülkemizde her saniyede 20 tweet atılırken, her kullanıcının ortalamanın 151 takipçisi bulunuyor.

Sosyal mecraların en güçlü sitelerinden biri olan Twitter, ülkemizde de aktif bir şekilde kullanılıyor. Ülkemizde 7,2 milyon kullanıcıya sahip siteye son 3 ay içinde atılan 150 milyon tweet üzerinden yapılan analiz, ortaya çarpıcı sonuçlar çıkardı.

Yapılan analizde, dünya genelinde bir ayda atılan tweet sayısının 175 milyon olduğu ortaya konurken, ülkemizde bu sayı bir ayda 1,7 milyon rakamında kaldı.

Analiz, Türkiye'de en çok 21-22 saatleri arasında tweet atıldığını, buradan kullanıcıların akşam yemeğinden sonra televizyon seyretmek yerine bilgisayar ya da mobil cihazlarını kullanmayı tercih ettiklerini gösteriyor. Bunu takip eden ikinci saat dilimi 22-23 arası olurken, özellikle çalışan ya da sabah erken uyuyan kesimin gece yatmadan önce tweet atmalarının bu hususta rol oynadığını gösteriyor.

Türkiye'de erkekler Twitter'ı daha aktif olarak kullanıyor

Türkiye'de en çok tweet atılan günün Cuma olması, kullanıcıların haftanın son iş günü olmasından dolayı attıkları tweet mesajlarıyla kendilerini hafta sonuna hazırladıklarını ortaya koyan analize göre, en çok Twitter mesajı açık bir farkla İstanbul'dan atılırken (yüzde 58), İstanbul'u sırasıyla Ankara (yüzde 13) ve İzmir (yüzde11) takip etti.

Kullanıcıların yüzde 59 oranıyla mobil cihazlar kullanarak tweet attığınıgösteren analiz, mesai saatleri diliminde en çok kullanılan mobil cihazın BlackBerry olduğunu ortaya koydu.

Türkiye'de ortalama 151 takipçiye sahip kullanıcıların yüzde 53′ü erkek, yüzde 47′si ise kadın kullanıcılardan oluşurken, bu kullanıcılar saniyede 20 tweetatıyor.

Alıntı | Kaynak

Kendi Evinde Apple’a Kaybetti

Posted: 23 Mar 2012 01:37 PM PDT



BlackBerry akıllı telefonlarının üreticisi Kanadalı Research In Motion (RIM), kendi evindeki üstünlüğünü Apple'a kaptırdı.

Bloomberg'in verdiği bilgiye göre, RIM'ın Kanada'ya yapılan akıllı telefon nakliyatı Apple'ın gerisine düştü. Rakamlr, 2011'de Kanada'ya 2.08 milyon Blackberry gönderilirken, Apple iPhone için bu rakamın 2.85 milyona ulaştığını gösterdi.

RIM, ilk iPhone'un piyasaya sürülmesinden bir yıl sonra, 2008'de, Kanada'ki nakliyat oranında Apple'ı beşe katlamıştı. 2010'da ise RIM nakliyatı Apple'dan yarım milyon adet daha fazla olmuştu. Ancak geçtiğimiz yıl bu tablo tersine döndü.

Toronto merkezli BMO Harris bankası analisti Paul Taylor, Kanada'nın dünyaya tanıttığı en başarılı elektronik üreticilerinden olan RIM'in, bugüne dek kendi evindeki tüketicilerden çok büyük sadakat gördüğünü ancak üstünlüğünü kaybetmeye başladığını ifade etti.

Taylor, "RIM için kendi evinde birinci sırayı iPhone'a kaptırmak stratejik açıdan çok olumsuz bir gelişme… Kanadalı tüketiciler iPhone'un fonksiyonlarına daha fazla ilgi gösteriyor" dedi.

RIM'ın yeni CEO'su Thorsten Heins, kısa süre önce azalan satışları tersine çevirmek için "çok farklı bir yenilik sunma" sözü vermişti. Heins, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen BlackBerry 7 telefonlarının dokunmatik ekran ve internet tarayıcısında önemli ilerleme sağladığını, bu yıl sunulacak BlackBerry 10'un ise daha üstün özellikle sunacağını söyledi.

KANADA PAZARI ERİYOR
RIM'ın toplam gelirlerinin yüzde 7'sini oluşturan Kanada satışları, 2011'in üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23 azaldı. Aynı dönem, ABD satışları ise bir yıl öncesine oranla yüzde 45 düştü. RIM, iki ülkede aldığı darbeyle toplam gelirlerinde yüzde 5.9'luk bir azalmaya tanık oldu.

Araştırma şirketi Internrand'den Alfred DuPuy, RIM'ın bir zamanlar yenilikçi bir şirket olarak kabul edilmesine rağmen, iPhone'un piyasaya sürülmesiyle bu alanda atılım sağlayamadığını belirtti. Dupuy, "Yenilik alanında o kadar başarılı oldular ki, telefonun kendi kendini satacağını zannettiler… RIM, gelinen noktada çizgisini kaybetmiş görünüyor" ifadesini kullandı.

Interbrand'ın Ekim 2011'de yayımladığı rapora göre, RIM dünyanın en iyi 100 markası sıralamasında iki basamak düşerek 54'üncülüğe düşerken, Apple dokuz basamak yükselerek sekizinci oldu.

Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder