23 Mart 2012 Cuma

Mobixir.com

Mobixir.com


Angry Birds Space Çıktı, Hemen Ücretsiz Yükleyin!

Posted: 22 Mar 2012 02:16 PM PDT

angry_birds_space

Rovio Games'in yeni Angry Birds Space oyunu resmen yayınlandı. İlk olarak Amazon Appstore'da reklamlı ücretsiz, reklamsız 0.99$ ve Kindle Fire için HD 2.99$ fiyatlı sürümleriyle yayınlanan oyuna Google Play Store'dan da erişebiliyoruz.

NASA ile National Geographic'in katkılarıyla geliştirilen Angry Birds Space, yıldızlar arasında geçen yer çekiminin sıfır olduğu 60 bölümden oluşuyor. Yeni kuşlar, süper güçler, gök taşları ve patlayıcıların eşlik ettiği bu uzay yapımı, size daha önce yaşamadığınız bir oyun deneyimi vaat ediyor.

Yumurtaları dev bir pençe tarafından kaçırılan kızgın kuşlar, bu pençeyi kovalarken kendilerini uzay domuzları tarafından istila edilen garip bir galakside bulur. Neyse ki kızgın kuşların kendi süper güçleri vardır.

Angry Birds Space'in APK dosyasını hemen BURADAN indirerek cihazınıza kurduktan sonra oyuna başlayabilirsiniz. Google Play sitesindeki sayfalarını ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsiniz. Detaylı görüntüler ve videolar aşağıdadır.

Alıntı

İşte Etohum Ortaklığında Büyüyecek Girişimler!

Posted: 22 Mar 2012 01:55 PM PDT



Başarılı girişimcileri yatırımcılarla buluşturarak yeni ekonominin hareketlenmesinde aktif rol oynayan Etohum, ortak olarak destek vereceği projeleri, Etohum 40 girişimi arasından seçti. Etohum Yatırım A.Ş.'nin ortak olduğu projeler şöyle: Last Moon Games, Dekoreko, Mija, Fiyatbilir, Biacayip, Udogames, Buggum, Foodback, Alictus, Apsiyon, Connected2.me, Alışveriş, Millandfashion ve Akıllı Başlangıç.

Etohum Yatırım A.Ş.'nin sermaye yapısını güçlendiren Etohum, daha geniş bir uzman kadrosu ve daha çok finansal destek ile girişimcilerin yanında yer alıyor. Etohum'a başvuran 1500 girişim içinden ilk 40'a seçilenlerden oluşan "Etohum 40" arasında Etohum’un ortak olduğu girişimler de var. Bu girişimler Etohum ortaklığı sayesinde daha da büyüyecek ve yatırım yapılmaya hazır hale gelecek. Henüz şirketini kurmamış proje sahipleri deEtohum ile birlikte şirketlerini kuracak.

Etohum, ortak olduğu girişimlere özellikle ilk 6 ay, halkla ilişkilerden yatırımcı görüşmelerine, diğer Etohum girişimleriyle işbirliği sağlanmasından marka, ürün veya hizmet geliştirilmesine kadar her alanda destek oluyor.

Etohum nasıl ortak oluyor?

Etohum Yatırım A.Ş. Etohum 40 seçimi sırasında veya sonrasında girişimcilere teklif götürüyor. 24 ay içerinde belirli bir gelişim sağlanmayan projelerden aldığı hisseleri, bedelsiz olarak girişimcilere iade etme hakkını saklı tutarak girişimci ve ekiplerle karşılıklı anlaştıktan sonra şirket kuruluşu aşamasında veya daha önce kurulmuş şirketler için şirkete yüzde 5 nominal değer üzerinden sermaye koyarak ortak oluyor. Ayrıca belirlenen şirket pazar değeri üzerinden, bedeli girişimcilerle karşılıklı anlaşılarak ve şirkete sermaye olarak konulmak üzere, yüzde 5 şirket hissesi satın alma opsiyonu alıyor.

İşte Etohum Yatırım A.Ş. ortaklığında büyüyecek girişimler!

Last Moon Games (http://www.lastmoongames.com/)
Mobil oyun geliştirme stüdyosu Last Moon Games Kurucusu Levent Ahmet Sevgili: "Etohum'un startuplar için çok değerli ve giderek büyüyen bir ekosistemi var. Bu ekosistemin direkt içinde biri olarak her türlü avantajından yararlanabiliyoruz. En değerlisi ise projeye en az senin kadar inanan kişiyle birlikte çalışıyor olmak."

Alışveriş Kulüpleri (http://www.alisveriskulupleri.com/)

Önde gelen özel alışveriş kulüplerinin fırsatlarını bir arada görme imkanı tanıyan Alisveriskulupleri.com Kurucusu Zülfiye Avcı: "Girişimciler tarafından kurulmuş, bağımsız ve benzer süreçleri tecrübe etmiş bir ekibi olan Etohum'un, bizim için iyi bir dış göz olacağını düşündüğümüzden bu ortaklığa adım attık. Gerek diğer Etohum girişimleri, gerekse yatırımcılarla tanışmak farklı bir vizyon katıyor."

Foodback (http://foodbackapp.com/)

Müşterilerin görüşlerini restoranın yöneticisine anında iletme imkanı sunan mobil uygulama Foodback'in yaratıcıları Berk Çağlayan ve Çağlar Çakar: Etohum, Türkiye'de bir girişimin destek alabileceği en aktif kurum. Gerek dünya devleri arasında sayılan yurtdışı, gerekse de Türkiye'nin en önde gelen yurtiçi yatırım şirketleri, fonlar ve risk sermayesi kuruluşları ile görüşmeler yapma ve kendimizi ifade etme imkanı sağladı."

Biacayip (http://biacayip.com/)

Sıradışı hediyelik ürünler sunan Biacayip'in Kurucuları Mustafa Namoğlu ve Gökalp Üstün: "Genç girişimciler olarak içimizdeki heyecan ve potansiyelin doğru bir şekilde yönlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Etohum bize genel anlamda mentörlük sunuyor. Etohum ortaklığı bize güven kattı."

Oyuncakdenizi.com

Online oyuncak mağazası Oyuncakdenizi.com Kurucusu Serkan Hondur: "Etohum'un sağladığı network ve know-how'ın genç girişimcilerin üzerindeki etkisi çok büyük. Etohum bizi başka bir seviyeye taşıdı. Etohum benim gibi genç girişimcilere sağladığı vizyonla liderlik ediyor."

Udogames (www.udogames.com)

Oyun geliştirme ekibi Udogames Kurucuları Gökhan Güngör, Türker Karahan, Andaç Altak ve Samet Kara: "İş hayatı boyunca  bize çok önemli katkılar sağlayacağını düşündüğümüzden Etohum Yatırım A.Ş. ile ortak olduk. Etohum şirketleşme süreci yaşayan ekibimize verdiği mentörlük ile önemli adımlarda doğru kararlar vermemize yardımcı oldu. Sağladığı iş ağı ile bizi Türkiye'de doğru insanlarla bir araya getirerek çok önemli iş ortaklıkları yapmamızı sağladı."

Millandfashion (http://www.millandfashion.com/)
Çanta alışveriş sitesi Millandfashion Kurucusu Orhan Seyfi Dayıoğlugil: "Ülkemizde yeni ekonomi, yeni bir kültürü beraberinde getirdi. Yeni kültür içerisinde öncü rol üstlenenlerden biri olan Etohum, biz genç girişimcileri hem uluslararası yapıya hem de ülke koşullarına hazırlayarak adeta bir okul gibi katkı sağlamakta."

Connected2.me

Anonim olarak chat yapma imkanı veren Connected2.me Kurucusu Ozan Yerli: "Etohum öncelikle kendi başımıza kurmamızın uzun emek ve zaman alacağı bir network'ü bize açıyor. Etohum'un bize sağladığı destek sayesinde ürünümüze daha fazla vakit ayırıp geliştirebiliyoruz."

Akıllı Başlangıç (www.akillibaslangic.com)

Okul öncesi çocuklar için eğitim sitesi Akıllı Başlangıç Kurucusu Erdem Samut: "Daha önceden iş geliştirmek ile ilgili 'gidip de bir konuşsak' dediğimiz herkese ulaşabileceğimiz bir organizasyona Etohum sayesinde katıldık. Yeni ekonomi alanında işler geliştiren bizim gibi startup şirketler ile de tanışmak bizim için çok faydalı oldu."

Alictus (www.alictus.com)

Akıllı telefonun hareket algılayan oyun kumandası olarak kullanılmasını sağlayan Alictus'u geliştiren Emre Taş, Ecem Baran ve Onur Dilek: "Bir startup olarak hızlıca büyüyüp yatırım almaya hazır hale gelmek istiyorduk ve Etohum'un bu konuda çalışan en aktif ve dinamik kuruluş olduğunu biliyorduk. Etohum'un sunduklarının en göze çarpanı aktif ve yoğun bir şekilde PR desteği. Etohum sayesinde yakaladığımız sinerjiyi başka hiçbir yerde yakalayamayız."

Apsiyon (http://www.apsiyon.com/)

Apartman ve site yönetimini online ortama taşıyan Apsiyon.com Kurucuları Erkan Doğan, Kudret Türk ve Meriç Akdamar: "Etohum ulaşmak istediğiniz her şeye en kısa sürede ulaşmamızı sağlayan bir erişim noktası. Girişimci için en önemli gereksinimin bu olduğunu, daha evvel ulaşamadığınız kişilere bir-iki eposta sonrasında ulaşınca anlıyorsunuz."

Mija (https://www.mymija.com/)

Online giyim markası Mija Kurucuları Dinemis Sabancıoğlu ve Çiçek Çizmeci: Bu ortaklık bize yatırımcılarla nasıl görüşülmesi gerektiği, her yatırımcının farklı dinamikleri olduğunu öğretti. Ayrıca sektörden girişimci ve yatırımcı birçok değerli insanla tanışmamızı sağladı. Bu tanışmalar güzel arkadaşlıklara, iş ortaklıklarına, maddi ve manevi desteklere kadar uzandı."

Dekoreko (www.dekoreko.com)

Online dekorasyon alışveriş sitesi Dekoreko Kurucuları Elif Coşkunkan ve Zeynep Akın: "Etohum, tanışmamızdan bu yana, teknik ve sektörel bilgi birikimini bizimle paylaştı. Yaşadığımız problemlerde ya da her ihtiyaç duyduğumuzda en yetkili kişilere en kısa sürede ulaşmamızı sağladı. Tüm bu süreçte en önemli destekçimiz olduğu için Etohum Yatırım A.Ş. ile ortaklık yapmaktan mutluluk duyuyoruz."

Fiyatbilir.com

Yeni bir e-ticaret deneyimi sunan Fiyatbilir.com'un Kurucusu Talat Uyarer: "Etohum, girişimimi büyütmek için tüm bilgi, beceri ve iş network'ünü paylaşıyor. Etohum ortaklığı öncesinde görüştüğüm yatırımcılar için bir bilinmezdim. Etohum'un girişimime ortak olmasıyla yatırımcıların güveninin arttığını hissettim."

Video İnceleme: HTC Amaze 4G

Posted: 22 Mar 2012 01:22 PM PDT


Genel olarak HTC Amaze 4G,Android 2.3.4V Gingerbread işletim sistemi, Dulacore 1.5GHz Scorpion işlemci, 1GB Ram ve 16GB dahili hafızası yanısıra 32GB sd kart desteği bulunuyor.

540x960px 4.3inc büyüklüğünde bir de LCD ekrana sahip. 8Mpx arka kamera ve 2Mx ön kamerası  resim ve video çekimlerinin hakkını veriyor doğrusu.

HTC Amaze 4G, adından da anlaşıldığı gibi 4G mobil network destekleyen cihazlardan biri olarak karşımıza çıktı. Klasik HTC görünümü taşıyan Amaze taşıdığı isim anlamında şaşırtıcı olsa da, performans anlamında bizi negatif anlamda şaşırttı. Umarim 4.0 Ice cream guncellemesi,   performans anlamında beklentimizi biraz daha karşılayabilir.

Dikkatimi çeken bir yanı, arka kapağı oldu. Sim yuvası, Sd kart girişi ve Pi yuvasına erişmek için açtığım kapağa baktığımda, vidalarının takılmayı unutulduğu, teknik servisten çıkma bir cihaz gibi geldi bana. Çünkü arka kapak komple çıkmakta ve üzerinde de bakır kompanentler bulunuyor.

Pil ömrü çoğu akıllı telefonda olduğu gibi oldukça kısa. Sadece içerisinde bulunduğunun günü tamamlamanıza ancak yetebiliyor. Umarım buna bir çare bulunur.

HTC Amaze 4G şimdilik türkiye pazarına girmedi. Yurtdışından getirme imkanınız var ise, bu şekilde cihaza sahip olabilirsiniz.

HTC Amaze 4G Artıları:

  • Ekran büyüklüğü
  • Kullanımı kolaylaştıran tasarımı
  • Kaliteli çekim yapabilen Ön ve Arka kamera
  • Güçlü konfigürasyon
  • 8Mpx kamerası

HTC Amaze 4G Eksileri:

  • Beklenen performansı sağlayamaması
  • Arka kapak dizaynı
  • Pil ömrü
 HTC Amaze 4G Teknik Özellikleri:

GENERAL

2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 1700 / 2100 or HSDPA 1700 / 1900 / 2100
HSDPA 850 / 1900 / 2100
Announced 2011, September
Status Available. Released 2011, October

BODY

Dimensions 130 x 65.6 x 11.8 mm
Weight 172.9 g
- Touch-sensitive controls

DISPLAY

Type S-LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 540 x 960 pixels, 4.3 inches (~256 ppi pixel density)
Multitouch Yes
- HTC Sense 3.0 UI

SOUND

Alert types Vibration, MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes
- SRS sound enhancement

MEMORY

Card slot microSD, up to 32GB
Internal 16GB storage, 1 GB RAM

DATA

GPRS Yes
EDGE Yes
Speed HSDPA, 42 Mbps; HSUPA
WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot
Bluetooth Yes, v3.0 with A2DP, EDR
NFC Yes
USB Yes, microUSB (MHL) v2.0

CAMERA

Primary 8 MP, 3264×2448 pixels, autofocus, dual-LED flash
Features Geo-tagging, touch-focus, face detection, SmartShot, BurstShot, SweepShot, ClearShot
Video Yes, 1080p
Secondary Yes, 2 MP

FEATURES

OS Android OS, v2.3.4 (Gingerbread), upgradable to v4.x
CPU Dual-core 1.5 GHz Scorpion
GPU Adreno 220
Sensors Accelerometer, proximity, compass
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser HTML, Adobe Flash
Radio Stereo FM radio with RDS
GPS Yes, with A-GPS support
Java Yes, via Java MIDP emulator
Colors Black, White
- Active noise cancellation with dedicated mic
- TV-out (via MHL A/V link)
- SNS integration
- Google Search, Maps, Gmail
- YouTube, Google Talk, Picasa integration
- MP3/AAC+/WAV/WMA player
- MP4/H.263/H.264/WMV player
- Organizer
- Document viewer
- Voice memo/dial/commands
- Predictive text input

BATTERY

Standard battery, Li-Ion 1730 mAh
Stand-by Up to 264 h
Talk time Up to 6 h

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder