22 Mart 2012 Perşembe

Mobixir.com

Mobixir.com


Projektör Telefon: Samsung Galaxy Beam

Posted: 21 Mar 2012 03:03 PM PDT



Samsung'un Mobil Dünya Kongresi 2012'de tanıttığı ve projektör telefon olarak bir ilke imza atan Samsung Galaxy Beam'den daha önce bahsetmiştik.

50 inç boyutuna kadar görüntü verebilen telefon Nisan ayından itibaren ilk başta Hindistan olmak üzere; yaklaşık 500$ gibi bir fiyatla satışa çıkacak…

1GHz çift çekirdekli işlemcisi, 4 inç nHD (640 x 360 piksel) çözünürlükte ekranı, 720p HD video kaydı yapabilen 5MPotofokuslu LED flaşlı arka kamerası, 2000 mAh bataryası ile Samsung Galaxy Beam; bir akıllı telefondan beklenen ihtiyaçları karşılarken; telefonun üstüne bulunan 15 lümenlik projektörü ile telefonunuzu projektör olarak kullanmanızı sağlıyor.

Şirketteki veya ofisteki toplantılarınızda, arkadaşlar arasında film izlemek istediğinizde veya yatmadan önce tavana yansıtarak kullanabileceğiniz projektör özellikli telefon 12.5mm kalınlığa sahip.

Yaklaşık 1 ay önce Barcelona'da yapılan Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılan telefon için bugün itibariyle resmi açıklama yapıldı ve Nisan ayından başlayarak; Hindistan, ardından ise diğer ülkelerde satışa çıkacağı duyuruldu. Galaxy Beam'in satış fiyatının ise yaklaşık500$ olacağı açıklandı.

Alıntı

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SMS Sosyal Medyaya Meydan Okuyor

Posted: 21 Mar 2012 02:41 PM PDT



Beklenenin aksine sosyal medyayla birlikte kısa mesaj popülaritesini yitirmedi. Bir araştırmaya göre gençler eskisinden de daha çok SMS gönderiyor.

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ABD’de 12 ila 17 yaş arasındaki gençler cep telefonuyla kısa mesaj gönderme konusunda bir rekora imza atıyor. Araştırma, gençlerin günde ortalama 60 adet kısa mesaj gönderdiklerini ortaya koydu.

İki yıl önceki verilerle kıyaslandığında gençlerin günde ortalama 10 adet daha fazla mesaj gönderdiği görülüyor. Kısa mesajla iletişimin özellikle genç kızlar arasında yaygın olduğu, araştırmaya katılan genç kızların günde ortalama 100 adet kısa mesaj gönderdiği de araştırmanın sonuçları arasında.

RAĞBET AKILLI TELEFONLARA
Gençler, diğer insanlarla nasıl iletişim kurdukları sorusuna genelde "mesaj" şeklinde yanıt veriyor. Araştırmaya katılan 799 gencin yüzde 77′si, bir cep telefonuna sahip olduğunu dile getiriyor. 2004 yılında bu oran yüzde 44′tü.

Öte yandan gençler arasında akıllı telefonlar da giderek daha fazla rağbet görüyor. Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 23′ü, iPhone ya da BlackBerry gibi akıllı telefonlara sahip olduklarını açıkladı.

İndirim Marketi GSM Sektöründe

Posted: 21 Mar 2012 02:21 PM PDT



BİM market zinciri Avea ile anlaşarak GSM sektörüne girdi. BİMcell cep telefonu kullanıcılarına 6 saniyesi 1 kuruştan konuşma paketleri satıyor.

Perakende sektörünün yaygın markası BİM, ‘BİMcell’ markasıyla ‘cep’e giriyor. Sözleşme imzalatmadan ve gizli fiyat uygulamadan konuşma, SMS ve internet satmayı vadeden BİMcell düşük fiyatla cazip bir seçenek olmayı hedefliyor.

BİMcell’e geçmek isteyenlerin kimlik ve kimlik fotokopisiyle birlikte BİM mağazalarından birine gitmeleri yeterli oluyor. Sonraki yüklemelerde telefon ve internet kullanılabiliyor.

Aylık asgari yükleme şartının da bulunmadığı tarifenin 6 saniyesi 1 kuruş yani 20 liraya 1 buçuk dakikalık 133 görüşme yapılabiliyor.

Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder