14 Mart 2012 Çarşamba

Mobixir.com

Mobixir.com


Sony Xperia Sola Resmen Duyruldu!

Posted: 13 Mar 2012 03:01 PM PDT




Japonya'nın en büyük elektronik üreticilerinden olan Sony, SonyEricsson ile bağları kopardıktan sonra akıllı cep telefonu pazarında Sony adı ile yeniürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Sony'nin Ocak ayında görülen, geçtiğimiz günlerde de görseli ile gündeme gelen akıllı cep telefonu Sony Xperia Pepper, isim değiştirerek Sony Xperia Sola adı ile karşımıza çıktı.

Özelliklerine bakacak olursak eğer Sony Xperia Sola 3.7″ büyüklüğündeFWVGA (480×854 piksel) ekrana sahip. Ekran mobil BRAVIA teknolojisi ve çizilmeye karşı dayanıklı yapı içeriyor. Gücünü 1Ghz hızında çalışan çift çekirdekli NovaThor U8500 işlemcisinden alan Sony Xperia Sola 720pvideo kayıt yapabilen 5MP kameraya sahip.

NFC teknolojisine de sahip olacak ola Sony Xperia Sola işletim sistemi olarak Google Android 2.3 GingerBread üzerinde çalışıyor. Yaz aylarında ise Android 4.0 Ice Cream Sandwich güncellemesi alması planlanıyor. Tüm dünyada 2. çeyrek itibari ile satılmaya başlanacak olan Sony Xperia Sola'nın fiyatına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Alıntı

Nokia Tablet Üretecek

Posted: 13 Mar 2012 02:54 PM PDT



Finlandiya kökenli dev mobil cihaz üreticisi Nokia Microsoft ile birliktesağladığı anlaşmanın ardından küresel pazarda çok daha iddialı bir hal almayı başarırken, Nokia'nın Windows işletim sistemi yükle tablet üretimi için tüm hazırlıklarını tamamladığı iddia edildi.

DigiTimes'dan elde edilen bilgilere göre Nokia 10 inç genişliğindedokunmatik ekrana sahip olan ve Qualcomm yongası kullanılan Windows 8 işletim sistemi yüklü bir tableti dördüncü çeyreğe yetiştirmek için uğraşıyor.

Sprint, Microsoft ve Qualcomm sağladığı ortaklık ile birlikte Snapdragon S4 yongası üzerinde Windows Phone ve Windows 8 çalışmaları gerçekleştirirken, Tayvanlı Compal firmasının ise ilk parti Nokia tablet üretimleri için Finlandiya kökenli firmadan 200 000 sipariş aldığı bildirildi.

Alıntı

Samsung Galaxy S III Piyasaya Ne Zaman Çıkıyor?

Posted: 13 Mar 2012 02:49 PM PDT

Samsung-Galaxy-S311

 Kuşkusuz Samsung Galaxy S ve Galaxy S II duyurulduklarında piyasanın zirvesine oturmuş ve Android ekosistemi için önemli kilometre taşları olmayı başarmıştı. Serinin her geçen gün artan popülerliği gelecek olan yeni akıllı telefonun şimdiden teknoloji dünyasında önemli bir gündem oluşturmasını sağladı.

Güney Koreli üretici gayet iyi, hoş amiral gemiler sundu, fakat plastikten imal edilen ürünler tüketiciyi her zaman tereddütte bıraktı. Yapılan son söylentiler, Galaxy S III'ün seramik ya da seramikleştirilmiş olarak nitelendirebileceğimiz bir materyalden oluşabileceğini bildiriyordu.

Ünlü blogcu Eldar Murtazin, Twitter hesabından yayınladığı son mesajında, merakla beklenen Galaxy S3 hakkında yeni gelişmeler paylaştı. Murtazin'e göre; Samsung Galaxy S III'ün seramikten oluşan dış tasarımı son halini alıp kesin bir karara varılmış ve seri üretime başlanmış.

Yeni cihazdaki seramik kasanın üstün özelliklerden sadece biri olması bekleniyor. Yani daha farklı yeniliklerle karşılaşmaya hazır olun. Yalnız materyalin kalitesi artacağından fiyatlandırma da Galaxy S serisinin önceki modellerinden daha farklı olacak.

Yazının devamını okumak için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder