31 Mart 2012 Cumartesi

Mobixir.com

Mobixir.com


Google Kendi Çevrimiçi Tablet Mağazasını Açacak!

Posted: 31 Mar 2012 06:55 AM PDT




Google‘ ın yakın zamanda 149 – 199 Dolar düzeyinde Tegra 3 çipsetli bir tablet bilgisayar piyasaya sürmeyi planladığını biliyoruz. Tedarik zincirinden kaynaklar, cihazın daha önce önemli işlere imza atan ASUS tarafından üretileceğini söylüyor.

Arama motoru devinin ucuz bir tabletle sektöre giriş yapmak istemesinin sebebi, Amazon'un Android platformundaki hızlı yükselişi ve bu üreticinin varlığının Google için önemli bir tehdit oluşturmaya başlamasıdır.

Tüm Google mobil hizmetlerini kısıtlayarak geçtiğimiz yıl tüketiciyle buluşturduğu Kindle Fire tabletiyle yüksek satış rakamları elde eden Amazon, kendi uygulama mağazası ve alışveriş sitesini kullanıyor. İşletim sistemi olarak Android tercih edilmiş olsa da satılan hiçbir cihaz Google ile derin etkileşime giremiyor, reklam geliri sağlamıyor.

Yapılan istatistikler, Amazon Kindle Fire ile ateşlenen ucuz tablet segmentinin birkaç yıl içerisinde sektörün büyük kısmını oluşturacağını gösteriyor. Bu önemli fırsatı kaçırmak istemeyen Google ise, kendi tabletiyle yarışa dahil olacak.

CES 2012′de tanıtılan ASUS MeMO 370T ile benzer teknik detaylar taşıyacak Nexus Tablet, Google'ın hızla büyüyen bu pazara yönelik gerçekleştireceği tek hamle olmayacak.

Yazının devamını okumak için tıklayın.

 

Carla’nın Görüntüleri Sızdı!

Posted: 31 Mar 2012 06:32 AM PDT



Symbian’nın beklenen güncellemesi Carla’ nın basına sızan ekran görüntüleri elimize geçti. Bu ekran görüntüleri Carla’yı tamamen tanımamıza olanak sağlamasa da bir parça fikir sahibi olmamıza yardımcı oldu.

İlk olarak QWERTY klavyesinde değişkliğe gidilmiş olan Carla’da Windows Phone etkilişimine rastlanıyor. Ayrıca ekran görüntülerinden Nokia Browser’ın da güncellendiğini görebiliyoruz.

Kayda değer en büyük değişiklik ise klasik kilit ekranın kaydırılarak açılan ekran kiliti ile değiştirilmiş olması. Ayrıca müzik player da aynı geliştirmeler kapsamında elden geçirilmiş.

Edindiğimiz bilgilere göre Nokia Carla’yı Nokia 700, 701, 603 ve Nokia 808 sahipleri kullanabilecekler. Ancak Nokia N8, E7, C7 ve C6-01 gibi Türkiye pazar payı yüksek telefonlar bu güncellemeyi alamayacaklar.

Nokia Türkiye Facebook Sayfası 1.000.000 Kişiye Ulaştı!

Posted: 31 Mar 2012 05:51 AM PDT



Nokia Türkiye Facebook sayfası, toplam 1.000.000 üye sayısına ulaşarak kendi rekorunu kırdı. Nokia böylece Türkiye'nin Facebook'taki en büyük 5. hayran sayfası oldu. 2010 sonunda açılan Nokia Türkiye sayfası en hızlı büyüyen sayfalardan biri olarak kısa sürede üye sayısını artırdı. Ülkemizde Facebook'ta en çok hayranı olan 150 marka arasında 83.040 kişi ile en yüksek PTA (people talking about-hakkında konuşulma) sayısını elde etti. Nokia'nın diğer ülkelerdeki facebook sayfaları arasında da Hindistan ve İtalya'nın ardından üçüncü oldu.

Bağımsız araştırmalarda her yıl en beğenilen ve en sevilen marka seçilen Nokia Türkiye, Facebook sayfasında 1 milyon kişiye ulaşarak (www.facebook.com/NokiaTurkiye) kullanıcıların en çok ilgi gösterdiği markalardan biri oldu. Facebook'u kullanıcıları ile doğrudan iletişime geçmek için kullanan Nokia, yeni kampanyaların ve inovasyonların tanıtılması ve duyurulması için de Facebook sayfasını kullanıyor. Facebook iletişiminde, samimi bir dil ve eğlenceli içerikler kullanmaya özen gösteriyor. Nokia Türkiye Facebook sayfasına üye olanlar, Nokia ile ilgili son gelişmelerden haberdar olabiliyor, kampanyaları takip edebiliyor ve yarışmalara katılabiliyorlar.

Nokia Türkiye'nin Facebook sayfasında yürüttüğü kampanyalar arasında "Devrede Kal" kampanyası, Nokia C7 için yapılan "Tarzını Konuştur" uygulaması ve dünyanın en iyi kameralı cep telefonu Nokia N8 ile çekilen mizah dizisi @sosyal bilgiler yer alıyor.

Nokia C7 için Facebook üzerinden gerçekleşen "Tarzını Konuştur" kampanyasında kullanıcılara Nokia C7 ve 3000 TL'lik hediye çeki gibi ödüller dağıtıldı. "Devrede Kal" kampanyasında http://www.facebook.com/NokiaTurkiye  sayfasındaki formu dolduran ve futbola olan aşklarını 100 karakterde anlatan en inandırıcı ve yaratıcı 6 kişi Burcu Esmersoy ile yemekte sohbet etme şansı yakaladı. Nokia N8 ile çekilen ve Facebook'ta izleyicilerle buluşmaya devam eden @sosyal bilgiler isimli sosyal medya dizisini ise 513 bin kişi izledi.

İsteyen herkes, facebook.com/NokiaTurkiye sayfasından Nokia kampanyalarına dâhil olabiliyor.

Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan sosyal medyanın Nokia için önemini şöyle anlatıyor: "Sosyal mecralarda tüketicilerimizin markamız hakkında neler konuştuğunu dinleyerek onları daha iyi anlamaya çalışıyoruz ve çalışmalarımızı bunun üzerine kurguluyoruz. Ürün ve servislerimizle ilgili yorumları, önerileri ve talepleri takip ediyor ve kendilerine yardımcı olmak için irtibata geçiyoruz. Diğer geleneksel medyadan farklı olarak, sosyal medyada ürün ve servislerimizle ilgilenen kullanıcılara doğrudan ulaşma imkanı buluyoruz. Daha da önemlisi,tüketicilerimizin geribildirimlerini anında görebiliyoruz. Biz de Türkiye'de en çok sevilen markalarından biri olarak, tüketicilerimizin bulunduğu yerde olmamız ve onlarla doğrudan diyaloğa girmemiz gerektiğine inanıyoruz.

Bu çabalarımızın karşılığında son derece olumlu dönüşler elde ediyoruz. Türkiye'de çok yüksek bir kullanım oranına sahip olan Facebook'ta Nokia severlerin sayısı hızla artıyor. Bu başarıyı elde etmemizde bize destek veren Nokia kullanıcılarına ekibimiz adına teşekkür ederim. Onların ilgisine layık olabilmek için önümüzdeki günlerde çalışmalarımızı, kampanya ve yeniliklerimizi daha da yoğunlaştıracağız. Bizi takip ettikleri sürece sürprizlerimizle karşılaşmaya devam edecekler."

 

IBM, Türkiye Sunucu pazarında birinci sırada!

Posted: 31 Mar 2012 05:20 AM PDT



Yeni yayınlanan IDC "Quarterly Server Tracker" sunucu raporuna göre, IBM 2011'in son çeyreğinde, Türkiye'nin de dahil olduğu önemli Orta ve Doğu Avrupa'da ülkelerinin sunucu pazarında lider. Böylece, 5,4 yüzde puan artışla IBM, bölgedeki pazar payını 35,7'ye yükseltmiş oldu.

Tanınmış araştırma kuruluşu IDC'nin her çeyrek yayınladığı "Quarterly Server Tracker" sunucu raporuna göre, IBM 2011'in son çeyreğinde, Orta ve Doğu Avrupa'daki önemli ülkelerin sunucu pazarında birinci sıraya yerleşti. IDC raporu, Türkiye'de yüzde 50,6'lık pazar payına ulaşan IBM'in5.4 yüzde puan artışla, Orta ve Doğu Avrupa bölgesindeki* pazar payını 35.7'ye yükselttiği açıkladı.

Aynı rapor IBM'in 250.000 doların üzerindeki, en üst segmentteki kurumsal sunucularda ve RISC/EPIC sunucularda da pazar lideri olduğunu gösteriyor. 2011 yılının son çeyreğinde IBM her iki segmentte sırasıyla yüzde 79,3 ve yüzde 67,1′lik pazar payı elde etti.

2011 yılı geneline bakıldığında ise IBM, Orta ve Doğu Avrupa'da pazar payını 3,3 yüzde puan artırarak, yüzde 31,6'ya çıkarmış oldu. 2010 yılıyla karşılaştırıldığında RISC/EPIC sunucu pazarında 17,6 yüzde puanlık yükselişle, pazar payını  yüzde 54,5′e çıkarak liderliği yakaladı. Yine 2010 yılına oranla, en üst segmentteki sunucu pazarında geçtiğimiz yıl 26,7 yüzde puanlık artışla yüzde 66,0'lık pazar payına ulaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder