11 Mart 2012 Pazar

Mobixir.com

Mobixir.com


Android Telefonunuzu Nasıl Hızlandırırsınız?

Posted: 11 Mar 2012 10:30 AM PDT

android phones slow1 Yavaş Android Telefonunuzu Nasıl Hızlandırırsınız?
210985 android slow 180 original Yavaş Android Telefonunuzu Nasıl Hızlandırırsınız?

Android telefonlar gerçekten son teknoloji ürünü bir işletim sistemine sahip küçük canavarlar. Ancak bir çok problem Android İşletim Sistemi'ni tam olarak kavramamaktan kaynaklanan yanlış kullanımlar yüzünden oluyor. Bu yazıda Android cihazınızdaki yavaşlama sorununu, bunun kaynaklarını ve çözüm önerilerini sunacağız.

Bu yavaşlığın belirtileri genellikle şöyledir:

  • Bir uygulama indiriyorsunuz ya da güncelliyorsunuz ve indirme belirsiz bir sebepten dolayı kesiliyor.
  • Daha önce yükleyiciden hızlıca açılan uygulamalar şimdi açılmak için saniyeler ve hatta dakikalar alıyor.
  • Telefonunuz önceden tek şarjla 24 saati rahatlıkla geçirirken şimdi şarjı en fazla öğlene kadar yetiyor.

1. Sık kullanmadığınız uygulamaları kaldırın

Herkes tarafından bilinen bir gerçek: ne kadar az program çalıştırırsanız telefonunuz o kadar hızlı olacaktır.Çünkü bellek kullanımı düşecek ve bu durumda telefonunuz daha önemli programları çalıştırmak için daha fazla belleğe sahip olacaktır.Herhangi bir uygulamayı kaydetmek isterseniz AppManager, AppMonster ya da Titanium Backup gibi programlar kullanarak arşivleyebilir ve SD kartınıza kaydedebilirsiniz. Bunun yerine ihtiyacınız olduğunda bu uygulamaları tekrardan indirme yoluna da gidebilirsiniz.Hangi programların en çok yer kapladığını Menü / Ayarlar / Uygulamalar / Uygulamaları Yönet / Menü / boyuta göre sırala yolunu takip ederek kontrol edebilirsiniz.

2. Sık kullandığınız uygulamaları telefon hafızasına yükleyin

Android işletim sistemi uygulamaları öncelikli olarak telefonun dahili hafızasından çalıştırmak için dizayn edilmiştir. Her ne kadar SD kartında daha fazla yer olduğu durumlar fazla olsa da hiçbir zaman telefonunuzun dahili hafızası kadar hızlı olmayacaktır; (Class 10 ya da daha hızlı SD kartları hariç). Çok sık kullandığınız uygulamaları telefon hafızasına yüklemek onların daha hızlı çalışmasına doğrudan etki edecektir.

3. Mümkün olan en az sayıda araç (widget) kullanın

Her araç güncellemeleri kontrol etmek için en az bir "işlem" çalıştırır ve araç 50 KB bile olsa her işlem en az 2-4 MB bellek anlamına gelir.

İşlemler ekranını kontrol edin: Saat aracı ne kadar yer tutuyor? Büyük ihtimalle dediğimiz gibi 2-4 MB civarında olduğunu göreceksiniz. Birkaç aracı birden çalıştırmayı deneyin; bellek kullanım miktarının arttığını göreceksiniz.

4. Statik bir duvar kağıdı kullanın

En basit animasyonlu duvar kağıtları bile 2 MB civarında yer tutar. Hatta daha karmaşık olanların kullandığı bellek miktarı 20 MB'a kadar çıkabilir. Bu duvar kağıdının sürekli açık durumda olduğunu da düşündüğümüzde telefonunuzun şarjını bile doğrudan etkilediğini söylemek mümkün. Bütün bunlardan dolayı, basit ve statik (animasyonsuz) bir duvar kağıdı kullanmak her zaman lehinize.

5. Belirli aralıklarla gereksiz işlemleri manuel olarak kapatın

Neredeyse her aracın bir "işlem" çalıştırdığından bahsettik. Bu durum bazı araçlar için açık olmadıkları zamanlar için bile geçerli.

Örneğin: Google Maps "Places" (konumum) adını verdiği bir işlem uygulama açık olmadığı zamanlarda bile kendini yüklemektedir. Aynı şekilde Youtube zaman zaman "widget service" (araç hizmetleri) adını verdiği bir işlemi çalıştırmaktadır.

Zaman zaman "Çalışan İşlemler"e giderek ihtiyacınız olmayan, uygulamaları çalışmayan işlemleri sonlandırın. Bu belleği çalışan diğer uygulamaların hizmetine sunmuş olacaksınız. Eğer bu işlemin ait olduğu uygulamayı sık kullanmıyorsanız mutlaka kaldırın.

6. İşlemleri otomatik sonlandırmayın ve başlangıçta çalışan programları kontrol edin

Advanced Task Killer ve benzer uygulamalar dahili bellek kontrolü için kullanabileceğiniz, kendini otomatik olarak yeniden başlatan işlemleri sonlandırmak için faydalanabileceğiniz ancak belleğinizden çok fazla götüren işlemler çalıştıran elemanlardır. Bu uygulamaları kullanmadan işlemleri manuel olarak sonlandırmak bu durumda size daha çok fayda sağlayacaktır.

Bunun yanında AutoStarts ve Autorun Manager gibi uygulamalar kullanarak telefonunuz açıldığında otomatik olarak çalışan işlemleri kontrol edebilir, yararlı görmediklerinizin otomatik olarak başlatılmasını engelleyebilirsiniz.

7. Ana ekranlarınızın (homescreen) sayısını azaltın

Standart olarak 5-10 arasında değişen ana ekranlarınızın sayısını azaltmak telefonunuzun daha hızlı çalışmasını ve değişik ekranlarda çalıştırdığınız araçların daha fazla bellek kullanmasını engelleyecektir. Bu rakamı 1-2 ekranda tutmak pratik olarak çok sağlıklı olmasa da daha az bellek kullanması açısından yarar sağlayacaktır.

Alıntı

Qualcomm’un Snapdragon GamePack’i Gittikçe Genişliyor

Posted: 10 Mar 2012 02:58 PM PST




Şirket, özel Oyun portföyünü genişletiyor ve "Virtua Tennis Challenge" için SEGA ile işbirliği kuruyor.

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) bugün Snapdragon özellikli, Android tabanlı akıllı telefonlar ve tabletler için üretilen 100'den fazla oyun içeren Snapdragon® GamePack'e eklenen dört popüler oyunu tanıttı.

Tüketiciler, bu yeni oyunlara çoğu Snapdragon destekli Android cihaza Android Marketplace aracılığıyla yüklenebilen Snapdragon GameCommand™ üzerinden ulaşabilir. Snapdragon GameCommand, cep telefonu kullanıcılarına hızlı bir şekilde en yeni Snapdragon özelliklerine sahip, gelişmiş ve özel oyunları keşfedip yüklemelerini sağlamaktadır. Ayrıca, kullanıcılara en sevdikleri oyunları tek bir yerde toplama ve düzenleme fırsatı verirken en iyi oyun haberleri sitelerinden en yeni oyun haberlerini sunar.

Eklenen yeni oyunlar şunlardır:

  • "The Reem" – üç kez UFC şampiyonu olan Alistair "The Reem" Overeem ile Khaeon Gamestudio'dan karma dövüş sanatları (MMA) oyunu. "The Reem", bir yıl süreyle Snapdragon cihazlarına özel olarak Nisan ayının başında piyasaya sürülecektir. Oyun, aynı zamanda MMA dövüşünü bir üst seviyeye çıkarmak için Qualcomm Innovation Center Inc. tarafından geliştirilmiş yakınlık temelli, eşler arası uygulama geliştirme çerçevesi AllJoyn™'dan da yararlanacak.
  • "Reign of Amira" – Prenses Amira'nın, Desert Kingdom kayıp zaferini geri kazanmak için düşmanlarıyla savaştığı, Qualcomm'un dâhili oyun stüdyosunda tasarlanmış ve geliştirilmiş bir oyun. "Reign of Amira", Snapdragon S4 Pro işlemci ve onun bütünleşik Adreno® 320 GPU'sunun en yeni grafiklerini ve oyun kapasitelerini gözler önüne serecek. Adreno 320, gelişmiş oyun efektleri ve daha yüksek çözünürlüklü içerik oluşturma becerisi eşliğinde Snapdragon S4 quad CPU'lardan tam anlamıyla yararlanılmasını sağlar. Oyun ilk planda, Android ile çalışan Snapdragon cihazlarına özel olacak ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde ücretsiz hale gelecektir.
  • "The Ball" – Tripwire Interactive'ten 2012 yılının Mart ayında piyasaya sürülecek olan ve büyük bir ilgiyle beklenen bir oyun. PC Gamer's 2010 Yılın Aksiyon-Macera Oyunu ödülünü kazanan "The Ball", PC alanında oldukça sevilen bir oyun ve Epic Games' Unreal Engine 3 ile ilk kez seyirci önüne çıkacak. "The Ball"ın en göze çarpan tarafı, yüksek çözünürlüklü görseller eşliğinde Snapdragon'un bütünleşik Adreno GPU'sudur ve altı ay boyunca Android ile çalışan Snapdragon cihazları için ilk kez piyasaya sürülecek.
  • "Virtua Tennis Challenge"™ – oyun lideri SEGA’dan bu gözde konsol oyununun ilk mobil versiyonu.  2012 yılının Mart ayında piyasaya sürülecek oyun, Xperia Play için Qualcomm Snapdragon işlemcisi ile en iyi hale getirilmiştir ve gelecek neslin bazı spor oyunu ve grafiklerini gözler önüne serecektir.

Gelecek aylarda diğer küresel piyasalarda tanıtılması planlanan GameCommand, şu anda Kuzey Amerika'da mevcuttur.

Qualcomm, Snapdragon işlemcilerini ve onların gömülü Adreno GPU'larını tamamen en yüksek seviyeye çıkarmak ve cep telefonu kullanıcılarına daha iyi bir oyun deneyimi sunmak için Snapdragon GamePack oyunlarının geliştiricileri ile yakın işbirliği içerisinde çalışmaktadır.

Qualcomm, 6 Mayıs saat 10:00'da gerçekleştirilecek Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda Desteklenen Developer Day etkinliğine ev sahipliği yapacaktır. Etkinlik şu gibi başlıklara genel bakış ve demolar içerecektir:

  • Qualcomm  Snapdragon S4 işlemcili Cihazlar için En Yüksek Kalitede 3 boyutlu Oyunlar Geliştirme ve En İyi Hale Getirme
  • Snapdragon ile Mobil Oyunlarınızı Akıllı TV'lere ve Set Üstü Cihazlara Taşıma Çok Oyunculu Oyunlarınızı 4G LTE ile Sunma

Qualcomm Snapdragon oyun girişimleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için:
www.qualcomm.com/snapdragon/gaming

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder